Активности на Школата

ПОКАНА ЗА ПОКАНЕТО ПРЕДАВАЊЕ 

Студиската програма Електротехника и информациски технологии, организирана  од Факултетот за електротехника и информациски технологии во рамките на своите активности при Школата за докторски студии на УКИМ има особена чест и задоволство да Ве покани на предавањето


CODING FOR MASSIVE RANDOM ACCESS: FRAMELESS ALOHA AND CODED RESERVATION


Предавач: Проф. Петар Поповски
Professor (with Special Responsibilities)
Antennas, Propagation, and Radio Networking (APNET) research   section
Department of Electronic Systems
Aalborg University
(http://kom.aau.dk/~petarp/)


Термин и локација: 22.10.2013 (вторник), 14:00, Сала за презентации на ФЕИТ (алт. Институт за телекомуникации)

NANONETWORKS: A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS 

Институтот за телекомуникации (ИТК) при ФЕИТ – Скопје, Истражувачката група Wireless Networks Group (WiNGroup), Школата за докторски студии на УКИМ (студиска програма електротехника и информациски технологии) и IEEE ComSoc Македонија имаат особена чест и задоволство да Ве поканат на предавањето

NANONETWORKS:
A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS


Предавач: Проф. Ian Akyildiz
Broadband Wireless Networking Lab
School of Electrical and Computer Engineering
Georgia Institute of Technology
(http://www.ece.gatech.edu/research/labs/bwn)

Термин и локација: 24.06.2013 (понеделник), 11:00, Ректорат на УКИМ

 

Последни новости

27-12-2016 - На ФМУ се одржа
КОНЦЕРТ НА НАСТАВНИЦИТЕ ОД КАТЕДРАТА ПО КЛАВИШНИ ИНСТРУМЕНТИ

16-12-2016 - ПМФ на УКИМ
ОДБЕЛЕЖУВА 70-ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО

16-12-2016 - Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“ при УКИМ
ЈА ОДБЕЛЕЖУВА 95-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА БЛАЖЕ КОНЕСКИ

13-12-2016 - Филозофски факултет на УКИМ
70 ГОДИШНИНА НА ИНСТИТУТОТ ЗА ИСТОРИЈА

12-12-2016 - Прием на амбасадорот на Р. Италија

09-12-2016 - ФМУ НА УКИМ
ПРОСЛАВИ 50-ГОДИНИ ОД СВОЕТО ПОСТОЕЊЕ И РАБОТА

09-12-2016 - На ФМУ
КОНЦЕРТ НА СТУДЕНТИТЕ ОД ФАКУЛТЕТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ - СКОПЈЕ

06-12-2016 - ИНТЕРЕН КОНКУРС
за распределба на средствата за културни и спортски активности на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје за учебната 2016/2017 година

06-12-2016 - На Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ ЗА ДВА ЈУБИЛЕИ

05-12-2016 - ФМУ одбележува јубилеј
ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 50-ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА МУЗИЧКА УМЕТНОСТ – СКОПЈЕ

04-12-2016 - На ФМУ
ОДРЖАН НАУЧЕН СОБИР

02-12-2016 - Филозофски факултет на УКИМ
3 ДЕКЕМВРИ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ

23-11-2016 - Значаен спортски успех
НА ЖЕНСКАТА КОШАРКАРСКА ЕКИПА НА УКИМ

21-11-2016 - Во Варшава
ОДРЖАНО ГОДИШНОТО ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА МРЕЖАТА НА УНИВЕРЗИТЕТИ ОД ГЛАВНИТЕ ГРАДОВИ НА ЕВРОПА (UNICA)