Втор циклус | Факултет за земјоделски науки и храна – студиски програми II циклус

Р.бр. Назив на студиска програма на втор циклус Времетраење ЕКТС Кредити
1 Преработка на овошје и зеленчук 1 година 60
2 Агроекономика и рурален развој 1 година 60
3 Генетика и селекција на храна 1 година 60
4 Лозарство и винарство 1 година 60
5 Менаџмент на почви и води 1 година 60
6 Одржливо анимално производство 1 година 60
7 Одржливи технологии во градинарството и цвеќарството  1 година 60
8 Одржливи технологии во поледелството  1 година 60
9 Квалитет и безбедност на храна 2 години 60
10 Технологија на производи од анимално потекло и нутриционизам 2 години 60
11 Фитомедицина 2 години 60
12 Одржливо овоштарско проиводство 2 години 60